Welk stofzuigerfilter heb ik nodig?

Bij Stofzuigerzakkenexpert helpen we u graag aan het juiste stofzuigerfilter voor uw stofzuiger

Er zijn diverse soorten filters voor in de stofzuiger. De meest voorkomende filters zijn een motorfilter, microfilter, hepafilter en een koolstoffilter. Elk filter heeft zijn eigen functie maar niet alle stofzuigers hebben standaard alle filters nodig. Bij de meeste stofzuigers zit een motorfilter om de motor te beschermen. De rest van de filters is per merk en type verschillend.

Motorfilter

Een motorfilter zit in bijna elke stofzuiger. In de meeste huishoudelijke stofzuigers zit het motorfilter in de stofzuiger achter de stofzuigerzak en voor de motor. Wanneer er te veel stof in de motor zou komen loopt de motor vast tijdens het stofzuigen en gaat de stofzuiger kapot. Kijk regelmatig het filter na en vervang deze wanneer dit nodig is.

Microfilter

Een microfilter wordt ook wel uitblaasfilter genoemd. Als er een microfilter in de stofzuiger zit dan zit deze op de plaats waar de lucht uit de stofzuiger blaast. Dat is meestal boven- of achterop de stofzuiger. Het microfilter zorgt ervoor dat de meeste stofdeeltjes uit de uitblaaslucht gefilterd worden.

Hepafilter

Een hepafilter is een filter die er voor zorgt dat zelfs de allerkleinste stofdeeltjes uit de uitblaaslucht gefilterd worden. Hier hebben mensen baat bij die allergisch zijn voor stof. Een hepafilter zit in de stofzuiger op de plaats waar de lucht uit de motor blaast. Wilt u meer lezen over een hepafilter neem dan een kijkje op onze pagina over het hepafilter

Koolstoffilter

Een koolstoffilter zuivert de uitblaaslucht van nare luchtjes wat erg handig is wanneer er huisdieren zoals honden en katten zijn. Een koolstoffilter zit in de stofzuiger op de plaats waar de lucht uit de stofzuiger blaast.