Stofzuiger

Wat is nou een goede stofzuiger?

Onze klanten vragen wel eens: 'wat is nou een goede stofzuiger?'
Waarop wij vervolgens vragen naar wat de klant belangrijk vindt aan een goede stofzuiger.
Dat is voor iedereen weer anders. 

Stofzuiger met een hoge zuigkracht

De meeste willen een stofzuiger met een hoge zuigkracht. Voorheen keek je dan naar het aantal watt dat de stofzuiger verbruikte maar tegenwoordig mag een stofzuiger niet meer dan 1600 watt gebruiken. Een reden voor de fabrikanten om de techniek aan de stofzuiger aan te passen zodat het zuigvermogen toch goed blijft. 

Stofzuiger met een lang snoer

Wat ook belangrijk wordt gevonden is de lengte van het snoer. Bij een nieuwe stofzuiger staat dit meestal aangegeven als actieradius. Maar let op, de actieradius van de stofzuiger is niet hetzelfde als de lengte van het snoer. Bij de actieradius van de stofzuiger worden ook de stofzuigerslang en de stang meegerekend. De gemiddelde lengte van een snoer is 6 of 7 meter. Er zijn tegenwoordig stofzuigers te koop met een snoerlengte van 10 meter of nog langer.

Stofzuiger zonder zak

Een stofzuiger zonder stofzak lijkt ook makkelijk. Geen gedoe meer met stofzuigerzakken. Maar bedenk wel dat een stofzuiger zonder zak meer onderhoud nodig heeft. Na 2 of 3 keer stofzuigen moeten de filters worden schoongemaakt omdat anders het zuigvermogen afneemt. En het is ook belangrijk dat men alle filters jaarlijks vervangt voor een langere levensduur van de stofzuiger.

Stofzuigermond

Bij vrijwel elke stofzuiger wordt een gecombineerde stofzuigermond geleverd waarmee men alle ondergronden kan stofzuigen. Er zijn merken stofzuigers die een parketborstel voor gladde vloeren meeleveren of een turboborstel die haren makkelijker van vloerbedekking af krijgt. De meeste stofzuigermonden zijn ook los verkrijgbaar.

Stofzuiger met hepa filter

hepa filter

Een stofzuiger met een hepa filter zorgt ervoor dat de uitblaaslucht gezuivert voor van de allerkleinste stofdeeltjes. Hier hebben mensen baat bij die bijvoorbeeld allergisch zijn voor huisstofmijt. Vergeet niet dat een hepafilter minimaal een keer per jaar vervangen dient te worden.

Welke stofzuigerzakken gaan er in de stofzuiger?

Kijk ook naar de stofzuigerzak die in de stofzuiger zit wanneer u een nieuwe stofzuiger gaat kopen. Zijn de stofzuigerzakken groot genoeg? Het is niet handig als u 3 honden in huis hebt lopen en u een stofzuiger heeft waar hele kleine zakjes in gaan die zo vol zitten. En zijn de stofzuigerzakken overal verkrijgbaar? Bij Stofzuigerzakkenexpert.nl zijn bijna alle stofzuigerzakken verkrijgbaar. 

Alles voor uw stofzuiger bij Stofzuigerzakkenexpert

Bij Stofzuigerzakkenexpert.nl vindt u alles voor de stofzuiger. Er zijn stofzuigerzakkken voor elk merk stofzuiger, een passende stofzuigermond voor elke stofzuiger maar ook filters, stofzuigerslangen, telescoopbuizen en vele andere stofzuigeronderdelen.
Bent u op zoek naar een stofzuigerzak of onderdeel voor uw stofzuiger maar kunt u het niet vinden, neem dan gerust contact met ons op. Mogelijk kunnen wij u verder helpen.