opmeten stofzuigeronderdelen

Wanneer u nieuwe stofzuigeronderdelen wilt aanschaffen dan is het belangrijk dat u weet welke afmeting u nodig hebt.

U kunt zelf uw stofzuigeronderdelen nameten en we zullen u uitleggen hoe u dit het beste kunt doen.

Binnendiameter en buitendiameter

Welke maat heeft mijn stofzuigeronderdeel

Bij stofzuigeronderdelen worden 2 verschillende maten opgemeten. Bij sommige stofzuigeronderdelen meet u de binnendiameter (de inwendige maat) en bij andere stofzuigeronderdelen is het nodig dat u de buitendiameter opmeet (de uitwendige maat). In de bovenstaande afbeelding ziet u aangegeven wat inwendig en uitwendig is.

Het opmeten van een stofzuigervoet

Hoe meet ik mijn stofzuigervoet op

Als u de maat op wilt nemen van een stofzuigervoet dan meet u de inwendige maat. Bij bijna alle stofzuigers zal de maat 32 of 35 mm zijn. Wanneer u 31 of 32 mm meet dan passen daar de 32 mm onderdelen op. Wanneer u 34 of 35 mm meet dan zijn de 35 mm onderdelen daar passend voor. 
Op dezelfde manier kunt u de maat opnemen van alle kleine stofzuigerhulpstukjes zoals bijvoorbeeld een plintzuiger of opzetborsteltje.

Wanneer u een nieuwe stofzuigermond nodig heeft en u kunt de oude stofzuigervoet niet opmeten dan kunt u de onderkant van de stofzuigerbuis opmeten.

Het opmeten van de stofzuigerbuis aan de onderkant

Het opmeten van de stofzuigerbuis

Als u de maat wilt opmeten aan de onderkant van de stofzuigerbuis dan meet u de uitwendige maat. Ook hier geldt dat bij bijna alle stofzuigerbuizen de maat 32 of 35 mm zal zijn. Wanneer uw stofzuigerbuis 31 of 32 mm is dan passen alle 32 mm onderdelen erop. Wanneer de maat 34 of 35 mm is dan passen alle 35 mm onderdelen erop.

De maat opnemen van de stofzuigerbuis aan de bovenkant

Hoe meet ik de bovenkant van de stofzuigerbuis?

Als u de bovenkant van de stofzuigerbuis wilt opmeten dan meet u de inwendige maat. Ook hier geldt dat bij bijna alle stofzuigerbuizen de maat 32 of 35 mm zal zijn. Wanneer uw stofzuigerbuis 31 of 32 mm is dan passen alle 32 mm onderdelen erop. Wanneer de maat 34 of 35 mm is dan passen alle 35 mm onderdelen erop.

Het opmeten van de handgreep aan de slang

Het opmeten van de handgreep aan de slang

Als u de maat wilt opmeten van de handgreep aan de slang dan neemt u de uitwendige maat. Wanneer de uitwendige maat 31 of 32 mm is dan passen alle 32 mm stofzuigeronderdelen erop. Wanneer de maat 34 of 35 mm is dan passen alle 35 mm stofzuigeronderdelen erop.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u voor meer informatie contact met ons opnemen.

Waar kunnen we u nog meer bij helpen?

Het kiezen van de juiste stofzuigerzak
Advies bij het kopen van de juiste stofzuigervoet
Hoe repareer ik een stofzuigerslang?
Goedkope stofzuigerzakken
Stofzuigen, hoe doe ik het juist?