Stofzuigerzakkenexpert biedt u de stofzuigerzak passend bij uw stofzuiger

Bij Stofzuigerzakkenexpert vindt u de juiste stofzuigerzak voor uw stofzuiger! 

De stofzuigerzak die u zoekt vindt u bij Stofzuigerzakkenexpert.nl. Stofzuigerzakkenexpert.nl heeft de stofzuigerzak in verschillende uitvoeringen. Zo hebben we de stofzuigerzak in een papieren en een microfiber uitvoering. Voor sommige merken stofzuigers hebben we de stofzuigerzak ook in de originele uitvoering. 

De papieren stofzuigerzak is goedkoper 

Papieren stofzuigerzakken

De papieren stofzuigerzak is de meest bekende stofzuigerzak en wordt in nog veel huishoudens gebruikt. Een papieren stofzuigerzak is meestal opgebouwd uit 2 lagen. De papieren stofzuigerzak is goedkoper dan de microfiber zak. De verwachting is dat in de toekomst de papieren stofzakken zullen verdwijnen en dat deze allemaal vervangen worden door de microfiber stofzuigerzak. De papieren stofzuigerzak is te herkennen aan zijn bruine kleur en de microfber stofzuigerzak aan zijn witte kleur. Wij hebben bij alle stofzuigerzakken in onze webwinkel staan of het om papieren- of microfiber stofzuigerzakken gaat.

De microfiber stofzuigerzak is beter 

Microfiber stofzuigerzakken

De microfiber stofzuigerzak, ook wel synthetische stofzuigerzak, is beter dan de papieren stofzuigerzak. Een microfiber stofzuigerzak is opgebouwd uit meerdere lagen synthetisch materiaal waardoor er meer stof in de stofzuigerzak wordt opgevangen. Mensen die allergisch zijn voor stof of huisstofmijt hebben hier veel meer baat bij. De microfiber stofzuigerzak is ook sterker dan de papieren stofzuigerzak. Een microfiber stofzuigerzak kan tot 2 keer meer stof opvangen ook al is de stofzuigerzak net zo groot als de papieren zak. Bij de papieren stofzuigerzak zijn de poriën eerder verstopt en moet men de zak eerder verwisselen.
De zuigkracht van uw stofzuiger blijft optimaal vanwege de betere luchtcirculatie ook wanneer de stofzuigerzak bijna vol is. De pasvorm van een microfiber zak is ook beter omdat de stofzuigerzak beter in de ruimte van de stofzuiger te plaatsen is. U kunt de stofzuigerzak er als het ware inproppen. Zodra de stofzuiger begint met stofzuigen vouwt de stofzuigerzak zich uit naar de ruimte die er is.
Ons oordeel is dat de papieren stofzuigerzakken goedkoper zijn in aanschaf maar doordat de microfiber stofzuigerzak meer stof opvangt en langer mee gaat, deze uiteindelijk voordeliger is.   

De originele stofzuigerzak voor de garantie 

Een originele stofzuigerzak hoeft niet altijd beter te zijn dan een alternatieve stofzuigerzak. Vooral niet nu de microfiber stofzuigerzak er is. Als u in de gebruiksaanwijzing van uw stofzuiger kijkt dan staat er vaak vermeld dat de garantie van uw stofzuiger komt te vervallen wanneer u niet de originele stofzuigerzak gebruikt. U kunt in overweging nemen om in de garantieperiode de originele stofzuigerzak te gebruiken en daarna overgaan op een voordeligere alternatieve stofzuigerzak. 

De juiste stofzuigerzak

Typeplaatje stofzuiger

Wanneer weet u nou welke stofzuigerzak geschikt is voor uw stofzuiger?
Op elke stofzuiger zit een typeplaatje waar het typenummer op vermeld staat. Dit typeplaatje zit meestal aan de onderkant van de stofzuiger.
Met het merk en typenummer kunt u naar onze pagina gaan met alle stofzuigerzakken.
Bovenaan de pagina ziet u een zoekbalk. Daar kunt u het merk en typenummer van uw stofzuiger invullen. U krijgt dan de stofzuigerzak te zien die in uw stofzuiger past. Soms worden er meerdere stofzuigerzakken getoond. U kunt dan een keuze maken uit papieren stofzakken, microfiber stofzakken of originele stofzakken. 

We begrijpen dat het soms erg lastig is en zijn erg veel soorten stofzuigerzakken dus mocht u er niet uitkomen neem dan gerust contact met ons op.

Naast de juiste stofzuigerzak kunnen wij u nog meer opties aanbieden: 

Advies bij het kopen van de juiste stofzuigervoet
Hoe weet ik welke maat stofzuigeronderdelen ik nodig heb?  
Stofzuiger onderdelen vervangen  
Kan ik mijn stofzuigerslang zelf repareren?
Stofzuigen, hoe doe ik het juist?
Waar kan ik het typenummer vinden van de stofzuiger?