De stofzuigervoet die ik bij jullie besteld heb past niet

De stofzuigervoet past niet op de buis

Het komt regelmatig voor dat mensen contact met ons opnemen omdat de geleverde stofzuigervoet niet op hun stofzuigerbuis past terwijl dit wel op onze website staat. Vaak merken we dat dit dezelfde oorzaak heeft. Hieronder bieden we hiervoor de oplossing aan.

Hoe een Stofzuigervoet eruit ziet

Op de onderstaande afbeelding ziet u een stofzuigervoet. De stofzuigervoet bestaat uit de plaat of borstel die over de grond gaat en het stukje pijp waarmee de zuigmond aan de stofzuigerbuis vast gemaakt wordt. Soms gaat de verbinding tussen de twee onderdelen stuk en blijft de stofzuigervoet niet meer vast zitten.

Stofzuigervoet

Stofzuigervoet op de buis schuiven lukt niet

Op de volgende afbeelding ziet u een voorbeeld uit de praktijk. Het stukje pijp zit aan de stofzuigerbuis. Als men nu probeert een nieuwe stofzuigervoet op de buis te schuiven dan lukt het niet. Het stukje pijp moet er eerst af.

Hoe gaat het stukje pijp of een oude voet van de stang af?

Soms zit het stukje pijp of de oude stofzuigervoet heel erg vast aan de buis en gaat hij er echt niet vanaf.
Gelukkig zijn daar wel handige tips voor.

  • Houd het kleine stukje pijp dat nog aan de buis zit onder een straal heet water uit de kraan en draai het geheel rond zodat het stukje pijp rondom warm wordt. Doe dit ongeveer 1 minuut.
  • Probeer dan het stukje pijp met een draaiende beweging van de stang af te krijgen. Pas wel op dat u zich niet brand aan de ijzeren stang want die kan heet zijn!
  • In de meeste gevallen is het nu gelukt en kan de nieuwe stofzuigervoet op de buis.

Hier een filmpje waarin een stofzuigervoet verwisseld wordt:

 

Een reactie van een klant van ons hierover

Tot slot het bericht van een dame die uiteindelijk de aanleiding gaf om deze pagina met uitleg te maken:
"Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik doe mijn blonde haarkleur wel weer eer aan. Ik ben even langs de onderdelenzaak geweest en ik was zo snugger dat ik wel mijn stofzuigerkop eraf gehaald had maar nu bleek dat ik ook het stukje pijp dat erboven zat eraf moest halen. Het was typisch een gevalletje .... O, jee, dat had ik zelf ook wel kunnen bedenken en ik heb mezelf toch wel enkele minuten vrij dom gevoeld. Maar ja, we moeten door .... met stofzuigen want dat kan inmiddel met de door jullie zeer snel geleverde zuigmond die dus wel gewoon past!"